Zonnepanelen reinigen

De meeste zonnepanelen worden verkocht als onderhoudsvrij. Ondanks de speciale coating die aangebracht is op de panelen zorgen, stof, uitlaatgassen, vogelpoep en regen voor vervuiling op de zonnepanelen. Hierdoor kan een flink rendementsverlies optreden dat kan oplopen tot wel 7% op jaarbasis. Zonder professionele reiniging kan dit zelfs oplopen tot ruim 20% rendementsverlies binnen 3 jaar tijd. Zonnepanelen schoonmaken of dit laten doen door professionals zoals Basiq Group is dus een verstandige beslissing!

Laat uw zonnepanelen jaarlijks reinigen door Basiq Group voor het beste resultaat. Met gebruik van hoogwerkers zijn vrijwel al uw zonnepanelen bereikbaar. Wij reinigen uw zonnepanelen met milieuvriendelijk osmosewater, waardoor uw panelen weer optimaal functioneren.

Voordelen van het jaarlijks reinigen van zonnepanelen:

  • Maximaal rendement
  • Minder kans op ingebrand vuil (hotspots)
  • Het op tijd signaleren van eventuele schade aan de panelen
  • De reinigingskosten verdienen zichzelf terug vanaf 1% rendementsverlies

De beste tijd van het jaar voor onderhoud

Zoals gezegd, is het aan te raden om uw zonnepanelen minimaal één keer per jaar te laten reinigen. Het is aan te raden om deze zonnepanelen vlak voor het voorjaar schoon te laten maken. In de lente en de zomer zijn er verreweg de meeste zonuren, waardoor u in deze periode meer profiteert van een verhoogd rendement. Basiq Group zal met u duidelijke afspraken maken wanneer het onderhoud plaatsvindt en op welke manier er gereinigd wordt. Meer weten over de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op!


Laat ons u overtuigen

En neem contact met ons op