Onderhoud Natuursteen

Natuurstenen moeten allemaal zeer zorgvuldig opgeknapt worden. Alleen een professioneel bedrijf heeft de juiste materialen en kennis om deze natuurstenen in goede staat terug te krijgen. De meest gebruikte methode bij Basiq Group voor het onderhouden van natuurstenen in het algemeen is machinaal reinigen en polijsten.

Voordelen van een gereinigde en gepolijste vloer

  • Optisch altijd schoon
  • Hoog glansniveau haalbaar over het gehele oppervlak
  • Reiniging met vliesdoek systeem mogelijk
  • Minder natwissen noodzakelijk
  • Minder vuile voegen
  • Eenvoudig machinaal te reinigen
  • Tevreden relatie

Het voordeel van polijsten is dat de stofontwikkeling op de vloer een stuk minder is dan voorheen. Maar in het algemeen biedt het onderhoud voordelen zoals: een schone, nieuwe look, een hoog glansniveau en een gemakkelijke reiniging. Schakel direct Basiq Group in om de experts dit werk te laten opknappen en het mogelijk te maken van deze voordelen te genieten!

Veelgebruikte natuurstenen woon- en werkomgeving

Marmer is een van de bekendste soorten natuursteen. Er zijn drie soorten marmer, maar alle soorten zijn hard gesteente die wit of crèmekleurig zijn. Ze geven een chique uitstraling, wanneer deze natuurstenen goed onderhouden zijn tenminste. Dat is het nadeel van marmer, het wordt snel vies en verkleurt door invloeden van buitenaf.

Hardsteen is daarnaast een blauwgrijze kalksteen die is ontstaan uit kalk van de bodem van de oceaan. Het is tevens zeer hard en glimmend. De glans vergaat echter na verloop van tijd en in deze situatie is de steen ook vatbaarder voor schade. Hiervoor moet gewaakt worden en een bedrijf als Basiq Group kan ervoor zorgen dat deze natuurstenen worden hersteld.

Ook travertin is kalksteen. Dit is echter meer een beigekleurige vorm. Het is erg populair omdat het een gezellige warmte in huis kan bieden. Door de lichte kleur is het echter erg vatbaar voor viezigheid tussen de tegels. Om ze schoon te houden moeten deze worden onderhouden.


Laat ons u overtuigen

En neem contact met ons op