Mos verwijderen van dak

Een goed verzorgd dak geeft een schone uitstraling aan uw woning of pand, het draagt ook bij aan de staat van het dak. Mos verwijderen van het dak draagt bij aan een schoon dak en een beter behoud van de kwaliteit. Mos zorgt namelijk voor grote vervuiling op uw dak en zorgt er ook voor dat ander vuil makkelijk blijft hangen op uw dak. Dit kan er uiteindelijk toe leiden dat het dak in slechte staat gaat verkeren en er lekkages ontstaan. Wij vertellen u graag het belang van het verwijderen van mos en de aanpak voor verschillende daken. 

Het belang van mos verwijderen van dak

Zoals aangegeven is het verwijderen van mos van groot belang voor het behoud van uw woning of bedrijfspand. Of u nu een plat dak heeft, dakpannen of een dak van riet, mos is een grote bedreiging voor de kwaliteit van uw dak. Het mos zorgt er namelijk voor dat ander vuil zich ook gemakkelijk kan ophopen. Daarnaast kan mos bevriezen in de winter. Als dit gebeurd kan het bevroren mos ook het dak aantasten, voornamelijk bij dakpannen. 

Een kapot dak kan voor veel problemen zorgen. Zo kan er lekkage ontstaan, waardoor er hoge reparatiekosten betaald moeten worden. Door regelmatig het mos te verwijderen van het dak, kan dit probleem al voorkomen worden. 

Mos verwijderen op een riet dak

Elk dak bestaat uit andere materialen en is anders opgebouwd. Hierdoor is er voor elk dak een andere aanpak nodig. Mos verwijderen op een riet dak is een specifiek geval. Een riet dak moet zo snel mogelijk droog worden. Dit is belangrijk voor de levensduur. Wanneer mos zich gaat echten aan een riet dak, droogt het dak minder snel op. Hierdoor kan de levensduur van een rieten dak wel tot tien jaar korter zijn. 

Het mos verwijderen van een riet dak is een gevaarlijke klus. Op een rieten dak is er namelijk minder houvast dan op een dak met dakpannen. Daarnaast is een rieten dak erg kwetsbaar. Het is daarom aan te raden om het mos te laten verwijderen door een expert.

Laat mos verwijderen door een expert

Basiq Group is ervaren in het verwijderen van mos op het dak. Wij raden u aan om dit door een expert te laten doen doordat er op grote hoogte gewerkt moet worden. Onze vakmensen beschikken over de juiste uitrusting om dit veilig te kunnen doen. Daarnaast kan er tijdens het mos verwijderen op het dak gemakkelijk schade ontstaan aan het dak. Onze experts weten precies hoe zij voorzichtig maar effectief het mos kunnen verwijderen van het dak. Kies voor veiligheid voor uzelf en het dak en besteed mos verwijderen van het dak uit. Het mos laten verwijderen van dakpannen is ook een onderdeel van het algehele dakpannen reinigen door Basiq Group.

Voor meer informatie over dak onderhoud en dakreiniging kunt u altijd contact met ons opnemen. Onze specialisten voorzien u graag van de juiste informatie. 


Laat ons u overtuigen

En neem contact met ons op