Hydrofoberen gevel

Hydrofoberen van de gevel zorgt ervoor dat uw gevel water afstoot, net zoals bij impregneren. Dit wordt gedaan door een middel op de gevel aan te brengen. Dit middel dringt door tot in de gevel zelf. Hierdoor is uw gevel beter bestemd tegen weersomstandigheden en kan er minder makkelijk vuil aan uw pand hechten. Dit scheelt u een hoop schoonmaakuren. Een gevel hydrofoberen is dus een investering die zich terug betaald doordat het uw pand beter beschermt en het u ook veel onderhoud scheelt. Wij leggen u graag verder uit wat hydrofoberen van gevels kan opleveren.

De werkwijze bij hydrofoberen van gevels

Allereerst wordt er door onze specialisten gekeken of de gevel geschikt is om te hydrofoberen. Dit hangt namelijk van de staat van de gevel af en het materiaal. Vervolgens wordt de hele gevel schoongemaakt, zodat het middel zich goed aan de gevel kan hechten. Dit geeft uiteindelijk het beste resultaat. Uiteindelijk gaan onze specialisten op het gebied van gevels hydrofoberen aan de slag met het middel. Door het middel zorgvuldig op de muur te spuiten wordt het gelijkmatig verdeeld en wordt er niks overgeslagen. Op deze manier is uw gevel beter bestemd tegen de weersomstandigheden en vuil.

De voordelen van een gevel hydrofoberen

Het hydrofoberen van een gevel kent enkel voordelen. Allereerst is uw gevel goed beschermt tegen de weersomstandigheden. Het middel zorgt er namelijk voor dat er geen vocht meer in het materiaal van de gevel kan trekken. Dit resulteert uiteindelijk in het behoud van uw gevel. Doordat er geen vocht meer in kan trekken, blijft uw huis of pand in goede staat. Zeker in de winter kan er vocht in de gevel trekken en uiteindelijk opvriezen. Dit kan voor veel schade zorgen.

Naast dat het uw gevel in een goede staat laat verkeren, zorgt hydrofoberen van een gevel er ook voor dat het vuil zich lastig kan hechten. Het zorgt er namelijk voor dat mossen, schimmels en algen zich niet meer vast kunnen houden aan de gevel. Dit komt ook doordat deze organismen zich graag hechten op vochtige plekken. Uw gevel onderhouden is na het hydrofoberen dus ook een stuk gemakkelijker. 

Uw gevel laten hydrofoberen door een expert

Het is bij het hydrofoberen van gevels van belang dat dit wordt gedaan door een expert. Onze specialisten zijn getraind in het herkennen van muren en gevels die niet geschikt zijn voor deze methoden. Zij zullen u van advies voorzien indien dit het geval is. Maar ook tijdens het hydrofoberen van de gevel is het belangrijk dat een vakman dit uitvoert. Het moet namelijk nauwkeurig gebeuren en op de juiste manier worden aangebracht. 

De prijs van een gevel hydrofoberen

De prijs van een gevel laten hydrofoberen kan erg uiteenlopen. Dit hangt er namelijk vanaf hoe groot het oppervlak is dat behandeld moet worden. Er is dus niet direct een vaste prijs te stellen. Wilt u wel graag een prijsopgave hebben? Neem dan contact op met onze specialisten, zij helpen u graag verder.


Laat ons u overtuigen

En neem contact met ons op