Gevel zandstralen

Wanneer een gevel ernstig vervuild is, kan de gevel zandstralen een goede oplossing zijn. Zandstralen van de gevel is een effectieve manier om vuil van uw gevel te laten verwijderen. Wel is het een vrij harde manier en dus niet geschikt voor elk gevel. De specialisten van Basiq Group weten precies of zandstralen geschikt is of dat een andere methode voor het reinigen van de gevel beter past, zoals de gevel reinigen met stoom. Wij leggen u graag alvast uit wanneer een gevel zandstralen geschikt is en ook wat de kosten voor een gevel zandstralen zijn.

Voor welke gevels is zandstralen geschikt?

Een gevel zandstralen kan niet zomaar uitgevoerd worden. Voordat er wordt gekozen om de gevel te zandstralen, wordt er eerst gekeken of de gevel geschikt is voor deze methode. Twee factoren zijn hierbij van belang. Dit is allereerst het vuil dat verwijdert moet worden. Als het vuil niet hardnekkig is wordt er door onze specialisten aangeraden om de gevel op een andere manier schoon te maken. Bij hardnekkige vervuiling zal zandstralen worden gebruikt. 

De andere factor is het materiaal waar de gevel van gemaakt is. Zandstralen van de gevel is namelijk een harde manier van reinigen en niet geschikt voor elk materiaal. Zo zijn zachte stenen minder geschikt en ook hout kan minder goed tegen zandstralen. De specialisten van Basiq Group kunnen het risico per gevel goed inschatten en zullen indien nodig een andere methode toepassen. 

Het proces van een gevel zandstralen

Een gevel zandstralen wordt niet zomaar gedaan. Zoals eerder besproken, is het een harde manier van schoonmaken en kan het schade aan een gevel toebrengen wanneer er niet zorgvuldig wordt gewerkt. Daarom beginnen onze specialisten altijd eerst met het analyseren van de gevel en het vuil. Als de gevel zandstralen aan kan en het vuil hardnekkig genoeg is om deze methode toe te passen, dan pas gebruiken onze specialiste deze techniek pas.

Vervolgens wordt er gekeken welk soort zand het meest geschikt is om het vuil mee te verwijderen. Het zandstralen van een gevel heeft namelijk het beste effect als het zand de juiste grootte of hardheid heeft. Dit verschilt per vervuiling op de gevel. Vervolgens wordt er onder druk het mengsel van water en zand op de gevel gespoten. Door nauwkeurig te werk te gaan kan zelfs het ergste vuil worden verwijderd. 

Het proces van een gevel zandstralen neemt niet veel tijd in beslag. Het is wel van groot belang dat er de juiste keuzes gemaakt worden. Daarom is het belangrijk dat het wordt uitgevoerd door een expert. Dit voorkomt schade aan de gevel en het resultaat is altijd goed.

Zandstralen gevel: kosten 

De kosten van een gevel zandstralen kunnen erg uiteen lopen en het is dus niet direct te zeggen hoeveel het kost om uw gevel te laten reinigen. De kosten verschillen namelijk per project. Wilt u weten wat het zandstralen van uw gevel kan kosten? Dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Ook wanneer u meer informatie over zandstralen wil verkrijgen of over een van onze andere diensten, zoals gevelreiniging, kunt u ons altijd bereiken. 


Laat ons u overtuigen

En neem contact met ons op