Gevel reinigen met stoom

Wanneer een gevel licht vervuild is, dan is de gevel reinigen met stoom een zeer effectieve, milieuvriendelijke en eenvoudige manier. Het reinigen van de gevel zorgt ervoor dat uw woning of bedrijfspand er weer fris uit ziet. Ook is het regelmatig schoonmaken van de gevel belangrijk voor het behoud van de gevel. Het vuil kan namelijk de gevel aantasten. Stoom reinigen van de gevel is een goede manier om aantasting te voorkomen. Basiq Group is gespecialiseerd in een gevel reinigen met stoom. Wij geven u hier graag meer informatie over.

Stoom reinigen gevel: het proces

Een gevel reinigen met stoom wordt niet zomaar uitgevoerd. Allereerst wordt er gekeken naar de staat van de gevel en of het vuil te verwijderen is met stoom. Het kan namelijk zo zijn dat de gevel niet geschikt is om te reinigen met stoom of dat het vuil te hardnekkig is om met stoom te verwijderen. Wanneer dit zo is, zullen de specialisten van Basiq Group de gevel op een andere manier reinigen. 

Als de specialisten beoordelen dat de gevel reinigen met stoom de juiste methode is, dan wordt de gevel eerst bespoten met water. Hierdoor kan het vuil al langzaam losweken. Vervolgens wordt er met behulp van een stoomgenerator de stoom op de gevel gespoten. Vanwege de hitte en het vocht wordt het vuil gemakkelijk verwijderd. Het stoom reinigen van de gevel is een proces dat snel gedaan kan worden maar zeer effectief is. Nog meer voordelen van de gevel reinigen met stoom, leest u hieronder meer over.

De voordelen van een gevel reinigen met stoom

U heeft al kunnen lezen dat de gevel reinigen met stoom een snelle manier van reinigen is. Dit maakt dat deze methode ook relatief goedkoop is vergeleken met andere methodes. Daarnaast is stoom reinigen van de gevel een milieuvriendelijke manier. Er komen namelijk geen chemische middelen aan te pas en het waterverbruik is ook relatief laag. Daarnaast zijn onze specialisten goed getraind en zullen het verbruik dus ook minimaliseren. Verder is het de gevel reinigen met stoom ook een ‘zachte’ manier van reinigen. Het brengt namelijk geen schade toe aan uw woning of bedrijfspand. 

Door regelmatig de gevel te reinigen met stoom voorkomt u dat het vuil zich beter gaat hechten aan uw gevel. Als het vuil zich meer gaat hechten, wordt het steeds lastiger om het vuil te verwijderen en zijn er mogelijk andere methodes nodig om het uiteindelijk weg te krijgen, zoals de gevel zandstralen. Deze methodes zijn vaak wat harder en kunnen uw gevel aantasten. Daarom raden wij aan om regelmatig stoom reinigen van de gevel toe te passen, zodat uw gevel in goede staat blijft. 

De gevel reinigen met stoom biedt dus vele voordelen en het is een eenvoudig proces. Door dit regelmatig toe te passen voorkomt u ernstige vervuiling en blijft uw woning of bedrijfspand in goede staat. Wilt u meer informatie over de gevel reinigen met stoom of wilt u direct een afspraak maken voor het stoom reinigen van uw gevel? Neem dan direct contact met ons op en wij helpen u graag verder.


Laat ons u overtuigen

En neem contact met ons op