Dakpannen reinigen

Uw dak zorgt ervoor dat u veilig en droog in uw huis kan wonen. Uw dakpannen reinigen is dan ook van groot belang om uw dak in goede staat de houden. Door regelmatig uw dakpannen te laten reinigen, als onderdeel van algehele dakreiniging, voorkomt u grote schade en uiteindelijk ook hoge reparatiekosten. Bij voorkeur worden de dakpannen gereinigd door een specialist. Het is namelijk een gevaarlijke klus en er kan al snel schade ontstaan aan uw dak bij de werkzaamheden. Uw dakpannen reinigen en het dak onderhouden kan op verschillende manieren gedaan worden. Wij leggen u graag uit wat de beste manieren zijn van het dak reinigen en impregneren. 

Het belang van dakpannen reinigen

Het reinigen van dakpannen moet regelmatig gedaan worden. Dit voorkomt namelijk lekkage en hoge reparatiekosten. Wanneer er veel vuil zich gaat ophopen op het dak, is de kans op lekkage vele malen groter. Wanneer er lekkage ontstaat gaat het vocht zich in het plafond van uw woning of pand nestelen. Uiteindelijk kunnen er zich schimmels gaan vormen die niet goed zijn voor de gezondheid. 

Ook komt het regelmatig reinigen van dakpannen ten goede van de kwaliteit en het behoud van uw dak. Doordat het water gemakkelijk weg kan stromen is de kans op lekkage vele malen kleiner. Zeker in de wintermaanden, wanneer de kans op bevriezen het grootst is, is een schoon dak van groot belang. Doordat het water in de dakpannen kan trekken, kunnen de dakpannen bevriezen en uiteindelijk kapot gaan. Zo merkt u dat het regelmatig reinigen van dakpannen u veel geld kan besparen. 

Dakpannen reinigen prijs

Dakpannen reinigen door een expert raden wij zeer aan. Het is namelijk een gevaarlijk klus om uit te voeren. De experts van Basiq Group zijn voorzien van de juiste materialen om dit op een veilige manier uit te voeren. De prijs voor dakpannen laten reinigen is zo niet direct vast te stellen, dit hangt af van een aantal variabelen. Wel is het vast te stellen dat het een investering is die zich vanzelf terugverdient doordat het op lange termijn onderhoud en reparatiekosten kan voorkomen. De prijs voor dakpannen reinigen kan daarom gemakkelijk terugverdient worden.

Het dak impregneren

Voorkomen is beter dan genezen. Dit is ook van toepassing op het onderhoud van uw dak. Impregneren van het dak kan ervoor zorgen dat er zich nauwelijks nog mos op de dakpannen kan nestelen. Hierdoor blijft er minder vuil op het dak achter en kan het water gemakkelijker door spoelen. Daarnaast werkt impregneren van het dak ook uitstekend tegen lekkages. Het middel zorgt er namelijk voor dat er geen water meer in het dak kan trekken, het is waterafstotend. Ook is het reinigen van dakpannen en het mos verwijderen van het dak hierdoor minder nodig. 


Laat ons u overtuigen

En neem contact met ons op