Buitenmuur schoonmaken

Door de jaren heen kan de buitenmuur vervuild raken door de weersinvloeden. De buitenmuur  schoonmaken is van groot belang. Naast dat het uw woning of bedrijfspand weer een frisse uitstraling geeft, draagt het ook bij aan het onderhoud van het pand. Het vuil kan namelijk de muur aantasten, waardoor er schade kan ontstaan. Het kan op lange termijn goedkoper zijn om uw muur regelmatig te laten reinigen, voordat er schade ontstaat. Basiq Group is gespecialiseerd in de buitenmuur reinigen. Door verschillende methodes te gebruiken behalen wij voor elke soort muur het beste resultaat.

De methodes van een buitenmuur schoonmaken

De buitenmuur schoonmaken kan op meerdere manieren uitgevoerd worden. De methode die wordt gekozen hangt af van de soort buitenmuur die gereinigd moet worden en hoe hardnekkig het vuil is. Bij Basiq Group gebruiken wij over het algemeen drie methodes.

Buitenmuur stoom reinigen

Stoom reinigen is een goedkope en milieuvriendelijke manier van de buitenmuur schoonmaken. Deze methode is zeer effectief voor vuil dat niet hardnekkig is en gemakkelijk verwijdert kan worden. Daarnaast is stoom reinigen een zachte methode. Er worden geen sterke schoonmaakmiddelen gebruikt en dus geschikt voor elk soort muur. 

De buitenmuur reinigen met stoom wordt gedaan door eerst de buitenmuur te bevochtigen, waardoor het vuil al los kan komen. Vervolgens wordt er met een stoomgenerator stoom op de muur gespoten. Door de hitte en het vocht, raakt het vuil gemakkelijk los. 

Buitenmuur zandstralen

Een andere methode voor de buitenmuur schoonmaken is zandstralen. Zandstralen is een iets agressievere manier van het verwijderen van vuil. Het wordt dan ook alleen gebruikt als het vuil niet verwijderd kan worden door met een andere methode. De experts van Basiq Group weten exact welke methode geschikt is voor de buitenmuur schoonmaken van uw woning of bedrijfspand. 

Zandstralen van de buitenmuur wordt gedaan door een mengsel van water, zand of grit op de muur te spuiten onder hoge druk. Door de mengsel komt het vuil gemakkelijk los en is het resultaat goed te zien. Deze methode is minder geschikt voor een buitenmuur reinigen die al in minder goede staat is of gemaakt is van een zachte steen. Indien dit het geval is adviseren de experts van Basiq Group een andere manier van reinigen aan. 

Chemisch schoonmaken

De derde methode die wordt gebruikt voor de buitenmuur schoonmaken is door gebruik te maken van chemische schoonmaakmiddelen. Deze manier wordt enkel gebruikt wanneer de andere methodes niet het gewenste resultaat kunnen behalen. Ook is het niet voor elke muur geschikt. De specialisten zullen eerst nauwkeurig uw muur en het vuil onderzoeken, om vervolgens een overwogen beslissing te maken welke methode het meest geschikt is om de buitenmuur schoon te maken. 

Bij Basiq Group hebben wij veel ervaring en kennis met een buitenmuur schoonmaken. Hierdoor weten wij precies welke methode geschikt is voor uw muur. Zo halen wij het beste resultaat en ontstaat er geen schade aan uw muur. De buitenmuur reinigen door Basiq Group is dus een veilige en betrouwbare keuze. Voor meer informatie over onze diensten kunt u altijd contact met ons opnemen, of maak direct een afspraak.


Laat ons u overtuigen

En neem contact met ons op